SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA NOVO SARAJEVO

U Centru povodom16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Svečanu sjednicu vodila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić, koja je na početku sjednice pozvala prisutne da učenjem Fatihe, minutom šutnje i na drugi prigodan način odaju priznanje i sjete se svih šehida, poginulih boraca i građana u odbrani Bosne i Hercegovine, tokom agresije.

Vijećnicima, brojnim gostima, među kojima su bili predstavnici Grada Sarajevo i gradskih općina, kao i građanima, obratio se općinski načelnik Nedžad Koldžo. U svom obraćanju osvrnuo se na brojne aktivnosti koje su za građane pripremljene ove godine u okviru programa obilježavanja Dana Općine, te realizirane projekte koje je Općina implementirala prethodne godine, a posebno je podsjetio na važnost Pofalićke bitke za odbranu Novog Sarajeva, Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo. Zlatna plaketa dodijeljena je Udruženju Pomozi.ba – Sarajevo, za postignute značajne rezultate u razvoju i promociji humanitarnog rada i društvene odgovornosti. Srebrena plaketa dodijeljena je Omeru Ključiću, predsjedniku Udruženja penzionera Novo Sarajevo, za postignute značajne rezultate u razvoju lokalne zajednice i poboljšanju uslova života. Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ana Baltić i općinski načelnik Nedžad Koldžo dodijelili su na svečanoj sjednici i zahvalnice i to: Trećoj policijskoj upravi, JU „Treća gimnazija“, Osnovnoj školi „Malta“, Uniji civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, Omladinskoj školi Fudbalskog kluba „Željezničar“ , Stonoteniskom klubu „Spin 2012“, Klubu borilačkih vještina „Tornado“, te Mariju Pejiću, Jasminu Ligati i Memsuru Alibašiću.

Na kraju sjednice izveden je prigodan muzički program u izvedbi dječijeg hora „Suncokreti“, sarajevskog omladinskog ženskog hora „Chorus cadenza“ i Prvog hora na znakovnom jeziku.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top