Plesni klub SPIN

Plesni klub Spin Plesni klub “Spin” je osnovan 1997. godine i svoje aktivnosti je usmjerio ka sportsko-plesnoj edukaciji djece i omladine.
Do danas je kroz klub prošlo više stotina plesača, a naši takmičari su prezentovali našu zemlju na više evropskih i svjetskih takmičenja.Naši takmičari su višestruki prvaci Bosne i Hercegovine u svim starosnim kategorijama, a postizali su veoma zapažene rezultate i na međunarodnoj sceni.

Cilj plesnog kluba je da pozitivnu energiju prenose i na druge, te da budu što bolji građani Bosne i Hercegovine. Svim rezultatima koje smo postigli do sada, sigurni smo da smo više od mnogih, doprinijeli da se čuje za našu državu.
Akrobatski R'n'R je nastao 50-tih godina XX-tog vijeka. Popularizacijom muzike u SAD, ovaj ples je postao veoma popularan u Evropi i Aziji. To je sport koji u sebi sadrži više sportskih disciplina kao što su: gimnastika, akrobatika, moderni ples, aerobik i dijelovi baleta. Veoma je naporan i zahtjevan, te traži maksimalnu psihofizičku spremnost plesača u odnos na druge standardne plesove.

Kontakt podaci

Mob: 064 43 88 857

Scroll to Top