21.- 23. maj / Sarajevo,”BALANCE 2018.”-“III INTERNACIONALNO TAKMIČENJE IZ KLASIČNOG BALETA ZA OSNOVNE I SREDNJE BALETSKE ŠKOLE I STUDIJE”

U organizaciji udruženja Tanzelarija – organizacije za promociju savremenog plesa, u Centru će se odrdžati “III internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole  i  studije”. Takmičenje će se odvijati  21. i 22. maja 2018 godine.

Cilj takmičenja je okupiti mlade ljude na jednom mjestu koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznastva i družiti se.

Članovi žirija su eminentne osobe iz struke i uvijek su u drugom sastavu, tako da će ove godine o najboljima odlučivati Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). Djeca i mladi ove godine dolaze iz cijele regije, a takmičit će se u više katagorija.

Takmičenje će se održati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo,dok će se  Gala večer održati u BKC-u ,Bosanskom kulturnom centru Sarajevo 23.05 u 19.30h.

U okviru takmičenja bit će organiziran i Master class – radionice iz klasičnog baleta i savremenog plesa, u Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi Novo Sarajevo. Zanimljivo je da će radionice biti otvorene ne samo takmičarima, već za svu djecu koja iskazuju želju za edukacijom.

Radionice će voditi Lidija Rakočević (klasični balet) i Vladimir Čubrilo (savremeni ples), oboje iz Srbije. Svi učesnici takmičenja dobit će certifikate sa osvojenim mjestom i bodovima, a prvi put Tanzelarija je obezbijedila stipendije za takmičare sa najvećim brojem bodova.

Jedna stipendija – Ljetna baletna škola Zagreb 2018

Dvije stipendije – Ljetni plesni kamp Vranje 2018

Pet stipendija za učešće na IV Hellas Youth Ballet Competition 2019 Grčka

Tanzelarija se kao i predhodnih godina pobrinula za smještaj svih svih takmičara i njihovih pedagoga, što nije slučaj na drugim takmičenjima.

Ulaz na takmičenje i Gala večer je besplatan.

 Više informacija na- http://www.tanzelarija.eu/balance.html

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top