HELEN O'GRADY DRAMA ACADEMY SARAJEVO

Helen O’ Grady Akademija, koja već četrdet godina postoji na internacionalnoj sceni a u BIH uspješno radi već pet godina, dramski je, samo – razvojni program koji ima za cilj da kod djece razvija samopouzdanje, kreativnost i komunikološke sposobnosti.

Predstavlja uspješnu platformu za vaspitno-preventivni rad djece uzrasta od sedam do sedamnaest godina. Nastava je odvija na engleskom jeziku a vode je certificirani stručnjaci,  docentica na Akademiji scenskih umjetnosti Arma Tanović Branković, glumica i dramski pedagog s desetogodišnjim iskustvom rada u glumačkoj pedagogiji i art terapiji, te Šejla Rizvanbegović Dvizac lektorica engleskog jezika.

Do sada smo radili u nekoliko studija, od kojih su Open space studio i KSC Mejtas studio najdugotrajniji. Osim u ovim studijima imali smo školske klubove u Montessori house vrtiću i školi, Američkoj školi, Turskoj školi i OŠ Kovačići. Mi nemamo audicije i svako dijete je dobrodošlo. Programi naše škole su certificirani, nastaju na komunikološkom odsjeku Trnity koledža u Londonu i što je najvažnije imamo poseban program za vrtički uzrast, uzrast nižih razreda osnovne škole, uzrast viših razreda osnovne škole, za srednjoškolce i za odrasle.

Do sada smo osim naših završnih predstava ostavrili saradnju s UNICEF-om BIH ( šaljem vam u nastavku maila naš kratki film koji smo radili u okviru projekta prevencije verbalnog nasilja nad djecom i mladima), sa SFF -om ( gdje su naša djeca bila dio zirija za teen arenu i za dječiji program), s Historijskim muzejom gdje smo otvorili manifestaciju Noć muzeja, te evo već drugu godinu smo dio programa Noći iztraživača. Iako audicije i glumačko tržište, nije naš primarni fokus, naš učenik Dino Hamidović je ostvario uloge u tri profesionalna kratka filma, Dino i Ajra Branković su igrali u predstavi “Kavkaski krug kredom” Paola Magelija, naši učenici iz Youth teatra redovno izlaze i prolaze u uži izbor na castinzima. Sve to govori da naši učenici imaju nužnu dozu samopouzdanja i povjerenja u sebe.

http://helenogradysarajevo.simplesite.com
https://www.helenogrady.co.in
https://www.facebook.com/Helen-OGrady-Academy-Sarajevo-843941975722739/

Scroll to Top