Mačevalački klub Walter

Mačevalački klub Walter

Mačevalački klub “Walter“ je osnovan 2009. godine u Sarajevu. Klub pruža obuku i organizira treninge iz sportskog, scenskog i rekreativnog mačevanja. Naše aktivnosti su prilagođene za razne uzraste već od 10 godina, osnovce, srednjoškolce i studente te za odrasle. U ovisnosti od uzrasta i preferencija formiraju se posebne grupe.

  • Sportsko mačevanje (olimpijski sport) počinje od osnova koje ne zahtijevaju posebnu opremu do momenta opredjeljivanja za aktivniji napredni kurs. U mačevanju postoje tri discipline (mač, sablja i floret), a naš klub praktikuje disciplinu mač.
  • Scensko mačevanje (kakvo vidite u teatru i filmovima) nižeg intenziteta treninga i elegantnijeg dojma. U ovom kursu možete savladati osnove „sablje“.
  • Rekreativno mačevanje namjenjeno je uglavnom odraslima koji žele naučiti mačevati i uvježbavati simulacije borbe mačevima. Intenzitet treninga je prilagođen vašim rekreativnim željama.

Iznimnu pažnju pridajemo sigurnosti naših polaznika, a posebice djece. Klub obezbjeđuje neophodnu osnovnu zaštitnu opremu. Za početak krećemo s osnovnim koracima, pa prelazimo na plastične mačeve, a kad treneri procijene napredak učesnika onda i na simulacije borbi i sportsko /rekreativno „oružje“.

Klub vodi Ragib Karamehmedović koji je usavršavao scensko mačevanje u mačevalačkoj Akademiji Aleksandra Stankovića te sportsko mačevanje uz svesrdnu podršku mačevalečkog kluba „Split“. Suradnik je Akademije scenskih umjetnosti gdje drži instrukcije studentima glume. Klub ima i dva asistenta za sportsko i scensko mačevanje.

Treninzi su svakog petka od 20-21h u sali Centra za mlade.

Kontakt podaci:

Mob: 062 330 539

Scroll to Top