Kolegij direktora/ca OŠ sa područja Općine Novo Sarajevo u „Dječijoj kući“

U organizaciji Službe za obrazovanje sport i kulturu Općine Novo Sarajevo, dana 25.09.2019.god. u Dječijoj kući, održan je II Kolegij direktora/ca osnovnih škola Općine Novo Sarajevo. Sastanku su prisustvovali: pomoćnica načelnika sa saradnicima, svi direktori /ce osnovnih škola, predstavnica Javne ustanove Vladimir Nazor, i v.d. direktorica Centra Zorica Miličević.

Po dolasku u Dječiju kuću, svi učesnici sastanka su u pratnji predstavnika Centra obišli prostorije „Dječije Kuće„ i upoznali se sa trenutnim aktivnostima i planiranim događajima do kraja godine, te dobili informacije o aktivnostima i projektima biblioteke, koje će se relizovati u saradnji sa Dječijom kućom.

Direktori/ce škola su pozvani na konkretnu saradnju, kroz korištenje prostora za realizacje projekta, aktivnosti, obilježavanje značajnih datuma za škole, organizovanje takmičenja škola iz pojedinih oblasti, posjećivanje Dječije kuće i Centra prilikom relizacije projekta na planu međunarodne saradnje naših škola, prisustvo učenika na pozorišnim i filmskim projekcijama, animiranje učenika da se uključe u radionice općinskog projekta“ Vanškolske aktivnosti“.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top