BESPLATNE RADIONICE U CENTRU U OKVIRU PROJEKTA”NEMOJ MENE”

Umjetnička grupa „SATYA“ realizira projekat „Nemoj mene“

Likovna, muzička i dramska radionica besplatne su za polaznike u okviru projekta podržanog od strane Općine Novo Sarajevo

Umjetnička grupa „SATYA“ će u narednim mjesecima u JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ realizirati projekat pod nazivom „Nemoj mene” podržan od strane Općine Novo Sarajevo. Projekat je nastao iz želje i potrebe da se zaštite oni koji su izloženi nasilnom ponašanju svojih vršnjaka i nasilnoj komunikaciji sa vršnjacima, ali i da se pomogne onima koji se nasilno ponašaju i komuniciraju. Glavni produkt projekta će biti teatarska predstava kao krajnji rezultat tromjesečnih radionica iz oblasti likovne, muzičke i dramske umjetnosti. U okviru radionica će polaznici u grupnom radu i primjenom odgojnih metoda za svaku oblast biti podstaknuti na ispravnu komunikaciju među vršnjacima i prevenciju nasilja.

Za predstavu „Nemoj mene“ polaznici likovne radionice će nacrtati/dizajnirati plakat, a polaznici muzičke i dramske radionice učestvovati u kreiranju i nastupati u predstavi. Uz premijerno izvođenje predstave bit će otvorena i izložba radova polaznika likovne radionice.

Prijave za učesnike radionica uzrasta od 14 do 18 godina moguće je izvršiti putem e-maila umjetnickagrupasatya@hotmail.com do 20. oktobra ove godine.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top