Svečana akademija povodom 75. rođendana Treće gimnazije

Treća gimnazija u Sarajevu je 17. 03. 2023. godine proslavila svoj 75. rođendan, koji predstavlja značajan jubilej za jednu od najpoznatijih i najuglednijih srednjih škola u BiH. Jjubilej je održan u prostorijama Dječije kuće . 

Akademiji su prisustvovali Željko Komšić, član Predsjedništva B i H, uvaženi načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, uvaženi dogradonačelnik Grada Sarajeva Haris Bašić, predstavnici ambasade Japana, bivša direktorica Treće gimnazije Emina Avdagić, predstavnica školskog odbora Senada Džonko, bivši učenici i akademici Dejan Milošević i Mirjana Vuković, emeritus prof. dr. Emira Vuković, članovi Vijeća roditelja i zaposlenici, kako bivši tako i sadašnji.

Ceremoniju su uljepšali učenici svojim kulturno-umjetničkim programom. Učešće su uzeli članovi  hora i orkestra, uz vođstvo profesorice  Aide Kamenica, i sa predivnm izvedbom pjesama “Kad ja pođoh na Bentbašu” i “Sarajevo ljubavi moja”.  Učenici III1 su na jedinstven način izveli recital “Zabranjeno je”.  Predstavila se i plesna sekcija škole.

Kraj manifestacije je obilježen nastupom bivših učenika Adnana Mulahasanovića,
Amara Džake i Tee Dedić.

Ovo je značajan jubilej koji pokazuje koliko dugo već Treća gimnazija kontinuirano pruža izvrsno obrazovanje mladim ljudima.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top