Summer Metal Fest @ Centar za mlade, Grbavica, Sarajevo

Summer Metal Fest održat će se na dvije lokacije i trajat će dva dana, devetog i desetog jula. Prva noć festivala bit će održana u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Druga noć festivala bit će održana desetog jula u popularnom okupljalištu sarajevske omladine, klubu Cinemas Sloga.

Za dva dana festivala pred publikom će nastupiti sedam sjajnih bendova.

Festival će devetog jula svojim nastupom otvoriti sarajevska alternativna / metalcore grupa Aesthetic Empathy. Sarajevsko – novotravnička šestorka osnovana je u drugačijoj postavi 2001. godine, a konačna definicija benda desila se 2010. završetkom snimanja debi albuma “Definement” koji će svjetlo dana ugledati kada se pronađe odgovarajuća izdavačka kuća, kako kažu članovi benda. Osvajači trećeg mjesta na četvrtom izdanju Jelen Demofesta u Banjoj Luci zasigurno će svojim nastupom na Summer Metal Festu oduševiti sve ljubitelje modernijeg i eksperimentalnijeg metal zvuka.

Devetog jula će nastupiti i Inciter, zagrebački thrash metal bend sa dvanaest godina postojanja ispod pojasa. Pri pomenu imena ovog benda, većina pozavatelja scene se upita kako to da ovaj bend još nije potpisao ugovor sa nekom od svjetskih, renomiranih izdavačkih kuća jer Inciter predstavlja pravu bombu koja je eksplodirala i na dva studijska izdanja, “Burned out Cells” i “Salvation“.

Prvu noć ljetnog metal festivala zatvorit će jedan od najlegendarnijih thrash metal bendova svih vremena: EXODUS stiže u Sarajevo! Jedan od najznačanijih američkih bendova svih vremena, Exodus, osnovan je početkom osamdesetih u San Franciscu, u legendarnoj Bay Arei koja je rasadnik metala iz kojeg su kasnije izrasli i ostali velikani thrasha kao što su Metallica, Death Angel i Testament. Upravo je Kirk Hammett bio član početne postave Exodusa, koju napušta 1983. da bi se pridružio bendu Metallica.

Nakon devetog jula, ljetni metal festival preselit će se u klub Cinemas Sloga.

Karte su puštene u pretprodaju u Sarajevu u Korner pubu po pretprodajnim cijenama od 36 BAM za dvodnevnu, te 30 BAM (prvi dan) i 12 BAM (drugi dan) za dnevne karte. Bitno je napomenuti da su dvodnevne ulaznice limitirane na 200 komada i da se na ulazu mijenjaju za narukvicu koja vrijedi oba dana festivala. Pretprodaja traje do šestog jula (6.7.), a nakon toga u prodaji će biti dostupne samo dnevne karte po cijenama od 35 BAM za prvi dan i 15 BAM za drugi dan.

Važno je napomenuti da svi posjetitelji koji nemaju priliku kartu nabaviti u pretprodaji u Sarajevu, svoje karte mogu rezervisati na e-mail summermetalfest@gmail.com, gdje će poslati svoje ime i prezime, grad i kontakt telefon. E-mailom se mogu rezervisati maksimalno dvije ulaznice po osobi.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top