Projekat „Mladi i književnost“/ susret sa Senkom Marić

30. septembra 2019. u 18:00 sati / Dječija kuća

Projekat „Mladi i književnost“ namijenjen promociji kulture čitanja među mlađom publikom realizuje Udruženje „Međunarodni festival književnosti“ zahvaljujući podršci Općine Novo Sarajevo.

U okviru projekta „Mladi i književnost“ biće upriličen susret sa Senkom Marić u ponedjeljak, 30. septembra 2019. u 18:00 sati u prostorijama „Dječije kuće“ koja se nalazi u ulici Grbavička bb, bivši Dom pionira „Boško Buha“.

Sa Senkom Marić će razgovarati književnik Faruk Šehić koji je istovremeno i urednik njenog nagrađenog romana „Kintsugi tijela“. Senka Marić je rođena 1972. u Mostaru. Spisateljica je, pjesnikinja, esejistica i književna prevoditeljica. Pored romana „Kintsugi tijela“ objavila je zbirke poezije „Odavde do nigdje“, „To su samo riječi“ i „Do smrti naredne“. Osim nagrade „Meša Selimović“ dobitnica je niza književnih priznanja između kojih se ističu evropska nagrada Vitez/škinja poezije 2013, te prva nagrada Zija Dizdarević 2000. godine. Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umjetnost strane.ba. Osim o nagrađenom romanu, sa Senkom Marić, književnik i urednik Faruk Šehić razgovaraće o njenoj poeziji, temama o kojima piše, o posvećenom angažmanu prilikom uređivanja neprofitnog portala posvećenog književnosti te svakako o poziciji žene na savremenoj književnoj sceni. Ukoliko nakon predstavljanja želite potpis od autorice Senke Marić, trebate ponijeti svoje knjige, jer u prostoru “Dječija kuća” neće biti organizovana prodaja.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top