Predstava „Ko smo mi“ – Crvenog križa/krsta Zavidovići

U prepunoj dvorani JU Međunarodni centar za djecu i omladinu  Novo Sarajevo, 27.12.2017.god. premijerno je izvedena predstava „Ko smo mi“ autora g-dina Nijaza Mačka,u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica-Dječija,omladinska i lutkarska scena , čiju režiju potpisuje g-din Miroljub Mijatović dok su producenti predstave g-din Hazim Begagić i g-din Nijaz Mačak.

Predstavu čini šest segmenata jedne humanitarne organizacije,a opisuje svakodnevne doživljaje ili susrete jednog sekretara sa korisnicima usluga kroz programe:prva pomoć,dobrovoljno darivanje krvi,kućna njega,svjesnost na opasnost od mina,elementarne nepogode i službu traženja.

Kroz predstavu se pojavljuje šesnaest mladih glumaca dječije scene BNP-a koji su to na svoj način iskreno i naivno dočarali svako na svoj način zadatu ulogu i uživili se kao profesionalci u obavljanju svakodnevnih poslova.

Predstavi su prisustovali učenici-volonteri Crvenog križa osnovnih i srednjih škola općine Novo Sarajevo.

Naredna izvedba predstave „Ko smo mi“ bit će u Zenici 04.12.2017., potom i u Zavidovićima 06.12.2017.godine,a obe predstave bit će izvedene u okviru programa trećeg internacionalnog edukativnog teatra “IFET”Zenica 2017.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top