Povodom 9. maja Dana Evrope u organizaciji EU Delegacije u BiH

Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo odigran prvi bh. mjuzikl za djecu i odrasle “DJ šampinjon – Vrh svijeta

U JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“, povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope, danas je u organizaciji Delegacije Evropske unije u BiH i EU info centra, odigran prvi bh. mjuzikl za djecu i odrasle “DJ šampinjon – Vrh svijeta”, autora Muharema Vojnikovića.


Navedeni mjuzikl, koji ima za cilj promociju umjetnosti, kulture, ekologije, ljudskih prava i slobode izražavanja kod najmlađih kroz muziku, ples i zabavu, danas je pogledalo više od 300 mališana iz deset različitih osnovnih škola i organizacija iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, među kojima su i djeca iz SOS Kinderdorf-a, Doma Bjelave, Mjedenice i Oaze.


Manifestaciju je svečano otvorio Šef delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Peter Sorensen, a izvedbi su prisustvovali i predstavnici EU Delegacije u BiH, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Gavrić, te brojni gosti.


Delegacija Evropske unije u BiH i EU info centar, 9. maj – Dan Evrope u Bosni i Hercegovini obilježava nizom sportskih i kulturnih događaja, s ciljem da se Evropska unija približi ljudima, a posebno mladima u BiH i učini ih dijelom međunarodne proslave Dana Europe.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top