Porodični dan po 10. put na Vilsonovom šetalištu

Općina Novo Sarajevo i ove godine na Vilsonovom šetalištu organizirala je tradicionalni Porodični dan kojem je prisustvovalo više hiljada građana Sarajeva. Ovogodišnje jubilarno 10. veliko porodično druženje organizirano je u saradnji sa BH Telecomom sa ciljem zabave, edukacije i rekreacije građana, ali i njihovog upoznavanja sa organizacijama i udruženjima koje djeluju na području općine Novo Sarajevo.

Manifestaciju su otvorili općinski načelnik Nedžad Koldžo i izvršni direktor za razvoj poslovanja Sedin Kahriman. Voditelj manifestacije bio je Mario Drmać.

Kao i prethodnih devet godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije. Između ostalog, organiziran je nagradni kviz za građane koji je održan na Otvorenoj sceni, a nagrade je pobjednicima uručio općinski načelnik Nedžad Koldžo. Ispred scene odvijale su se se igre bez granica, duž Vilsonovog šetališta vozio je veseli vozić i održane su raznovrsne radionice i sportska takmičenja za sve generacije sugrađana. Početak Porodičnog dana uveličao je Sarajevo Drum Orchestra, a učesnici Beton Festa su pod motom „Let's paint peace“ crtali trodimenzionalne crteže na pločnicima. Nagradnu igru organizirao je i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo sa ciljem promocije zdravih stilova života, a izvlačenje prigodnih nagrada za učesnike održano je također na Otvorenoj sceni.

Druženju su se pridružili i predstavnici Košarkaškog saveza BiH i naši zlatni kadeti za koje je nagrade pripremio BH Telecom, koji su potom odmjerili snagu sa mladim posjetiocima Porodičnog dana.

Na štandu Općine Novo Sarajevo građani su i ove godine imali priliku za upoznavanje sa aktivnostima Općine, kao i razgovor uz kafu i osvježenje sa općinskim načelnikom i njegovim saradnicima.

Partneri Općini Novo Sarajevo u organizaciji manifestacije bili su Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, te Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo, a kao i svake godine značajan doprinos u njegovoj organizaciji i realizaciji dali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, te II Policijske uprave Novo Sarajevo.

U subotu 29. augusta, također u okviru Porodičnog dana Općine Novo Sarajevo, BH Telecom organizirao je koncert Amela Ćurića na Otvorenoj sceni sa početkom u 20.00 sati.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top