Održana završna manifestacija projekta “Vanškolske aktivnosti 2019.”

23.01.2020.godine u Dječijoj kući ,održana je završna manifestacija projekta “Vanškolske aktivnosti 2019.”.

Na manifestaciji, djeca učenici osnovnih škola novog Sarajeva su prezentovali stečena znanja na šestomjesečnim radionicama Projekta.

Muzička radionica se predstavila mini koncertom flaute, plesna radionica zahtjevnim koreografijama, dok su inovatorska i likovna radionica priredili bogatu izložbu radova, te na taj način pokazali kako se kroz kreacije, nauku i znanje korisno provodi slobodno vrijeme.

Iako se već petu godinu realizuje Projekat, bitno je istaći da je po prvi put pokrenuta radionica “Mali inovatori” na kojoj su djeca imala priliku raditi na obradama papira, kartona, plastike, drveta i tekstila, te se upoznati sa tehničkim materijalima i oblasti kao sto su: saobraćajna tehnika, elektronika, energetika, hidraulika, zaštita okoliša, reciklaža, ritualizacija i kućna radinost.

Kroz Vanškolske aktivnosti je u proteklih šest mjeseci prošlo 230 učenika osnovnih škola Novog Sarajeva.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je ovaj novi objekat uspostavljen sa ciljem da se djeci pruži još jedan drugi nivo obrazovanja, koji nije uključen u njihov redovni nastavni program.
Ove radionice koje traju pola godine usmjerene su na razvijanju kreativne snage dječijeg uma, i potiču ih da se bave dobrim stvarima, bez obzira da li se radi o likovnoj umjetnosti, muzici ili plesu. Trudili smo se da ove godine uvedemo i nešto novo, a to je inovatorska sekcija, istakao je načelnik Koldžo te se zahvalio osoblju Međunarodnog centra za djecu i omladinu, kao i svim voditeljima sekcija koji su se bavili edukativnim radom sa više od 200 djece.

Share:

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *