Održan 14. Porodični dan

Općina Novo Sarajevo, 20. septembra ove godine, u Vilsonovom šetalištu organizirala je 14. tradicionalni Porodični dan kojem su prisustvovali brojni građani Sarajeva.

Ova tradicionalna manifestacija imala je za cilj pružiti građanima, a posebno djeci, zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima sa područja Općine.

Manifestaciju je otvorio općinski načelnik Nedžad Koldžo. U obraćanju je istakao da je cilj ove manifestacije promocija tradicionalnih vrijednosti porodice i društva.

Ovom prilikom, općinskom načelniku Nedžadu Koldži  i predsjedavajućoj Općinskog vijeća Ani Baltić uručene su plakete BH Pošte i prvi primjerak poštanske marke sa motivom „Vilsonovo šetalište” koja je odštampana na  prijedlog Općine Novo Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, Općina Novo Sarajevo za Porodični dan pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije.

U Vilsonovom šetalištu, između ostalog, predstavljene su aktivnosti Centara za zdravo starenje Općine Novo Sarajevo, radionice projekta Vanškolske aktivnosti kojeg finansira općina, a realizira Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kao i mnoge druge zanimljive aktivnosti udruženja građana i sportskih društava sa područja općine.

Na Otvorenoj sceni nastupili su, između ostalih, Drum orchestra, Pop Rock Skola Sarajevo, Plesni klub „Luca dance“, Plesni klub „Spin“  i KUD „LOLA“.

Na prostoru oko Otvorene scene bili su postavljeni baby kutak, književni kutak, organizovana je kafa sa načelnikom, društvene igre i gigantska zabava sa maskotama, a duž Vilsonovog šetališta vozio je veseli vozić.

Partneri Općini Novo Sarajevo u organizaciji manifestacije bili su Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kao i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo, te JP „ONSA“. Značajan doprinos u organizaciji i realizaciji dali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, III Policijska uprava Novo Sarajevo i Gorska služba spašavanja.

Preuzeto: https://novosarajevo.ba

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top