ODRŽAN 11.PORODIČNI DAN NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU

I ove godine na Vilsonovom šetalištu organiziran je tradicionalni Porodični dan kojem je prisustvovalo više hiljada građana Sarajeva.

Ovogodišnje 11. veliko porodično druženje organizirano je ciljem zabave, edukacije i rekreacije građana, ali i njihovog upoznavanja sa organizacijama i udruženjima koje djeluju na području općine Novo Sarajevo.

Partneri Općini Novo Sarajevo u organizaciji manifestacije bili su Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo,a kao i svake godine značajan doprinos u njegovoj organizaciji i realizaciji dali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, te II Policijske uprave Novo Sarajevo.

Manifestaciju je otvorio općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Centar za djecu i omladinu je ove godine prezentovao radionice projekta “Vanškolskih aktivnosti”koje se već treću godinu za redom realiziraju u Centru.

Ispred scene ponuđeni su brojni sadržaji za najmlađe, duž Vilsonovog šetališta vozio je veseli vozić i održane su raznovrsne radionice i sportska takmičenja za sve generacije.

Na Otvorenoj sceni nastupili su, između ostalih, Irnes Divjan & Aka, te KUD „LOLA“, kao i plesni studio „Lucca Dance“ i Drum orchestra.

Na štandu Općine Novo Sarajevo građani su i ove godine imali priliku za upoznavanje sa aktivnostima Općine, kao i razgovor uz kafu i osvježenje sa općinskim načelnikom i njegovim saradnicima.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top