Odred izviđača “Pofalići”

Odred izviđača “Pofalići” produkt je sna jedne male grupice učenika i njihove učiteljice u Osnovnoj školi “Pofalići” koji je sa svojim radom počeo 2015. godine.

Od tada pa do danas, naš Odred bavi se edukacijom i odgojom djece i mladih ljudi kroz realizaciju izviđačkog programa, s ciljem doprinosu razvoja slobodne, cjelovite i kreativne osobe voljne da učestvuje, te buđenja ljubavi prema prirodi i svim njenim stanovnicima.

Naš rad zasniva se prije svega na sprovođenju izviđačkog programa, kroz njegovih šest kategorija:

  1. Izviđački pokret,
  2. Boravak u prirodi,
  3. Ekologija,
  4. Zdravlje i fizička kultura,
  5. Organizovanje izviđačkog i društveno korisnog rada, te
  6. Duhovnost, kulturno-zabavne aktivnosti, upoznavanje i njegovanje tradicija i običaja. 

Svi članovi dijele se u dobne skupine: poletarci i pčelice, (7 do 11 godina), mlađi izviđači i planinke (12 do 14 godina), stariji izviđači i planinke (15 do 18 godina), brđani i brđanke (19 do 30 godina) i  brđani veterani (preko 30 godina), a po njima dalje u radne jedinice, jatove i vodove.

Rad u malim grupama omogućuje stvaranje čvrstog timskog duha, ali i našim vođama omogućuje da se posvete svim izviđačima podjednako.

Kroz jednu izviđačku godinu, izviđači će redovno prisustvovati sastancima jedinice, ići na izlete, takmičiti se na izviđačkim takmičenjima i putovani po i van Bosne i Hercegovine na razna kampovanja i smotre.

Ukoliko ste mlada osoba, roditelj koji želi učlaniti svoje dijete, ili čak sebe, u izviđače, za sve daljnje informacije možete nam se obratiti putem

Telefona 0603373264 (Ema Selimović, načelnica Odreda)

E-mail adrese  oipofalici@gmail.com

Naše facebook stranice: https://www.facebook.com/Odred-izvi%C4%91a%C4%8Da-Pofali%C4%87i-103748017630151

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top