Novogodišnja predstava sa podjelom paketića

Kao i prethodnih godina J.U. “Međunarodni centar za djecu i omladinu“ Novo Sarajevo i ove godine organizuje nezaboravnu predstavu sa dodjelom paketića za Vaše mališane.

Ove godine ponosno Vam predstavljamo orginalnu predstavu pod nazivom „U potrazi za Djeda Mrazom“ u izvedbi teatarske grupe koju čine troje mladih glumaca:Ivana Vojinović, Emir Fejzić i Adis Omerović .

O predstavi „U potrazi za Djeda Mrazom“:

Novogodišnja predstava za djecu „U potrazi za Djeda Mrazom“ prati dječaka koji je bio neposlušan zbog čega ga roditelji kažnjavaju i objašnjavaju mu kako neće dobiti poklon od Djeda Mraza za novu godinu zbog lošeg ponašanja.Tako počinje avantura razočaranog dječaka, on odlazi sam u potragu za Djeda Mrazom. Na putu nailazi na razne prepreke, ali i na one koji mu pomažu jer se prisjećaju kako im je dječak u toku godine pomagao. Predstava nosi poruku kako treba pomagati drugima, biti dobar i slušati roditelje, a nagrada, novogodišnji paketić takve neće zaobići. Dva glumca i jedna glumica igraju brojne likove: mama, tata, dječak, mjesec, oblak, zvjezdica, vještica, vila, djed mraz. Predstava prožeta poukama, u izvođenju mladih umjetnika, glumaca, oduševit će ne samo djecu, nego i odrasle.

Ciljna grupa: predškolski i školski uzrast.

Ukupno trajanje predstave je 30 min.

Predstava sa dodjelom paketića se igra u dvorani Centra od 20. do 30.decembra, u terminima po dogovoru. Paketiće za svoje mališane organizuje firma, naručilac programa.

Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail: mladi.sarajevo@bih.net.ba i br. telefona 033/641 895.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top