Na Vilsonovom šetalištu održan 9. Porodični dan

Tradicionalni, 9. Porodični dan u organizaciji Općine Novo Sarajevo održan je danas 30. augusta ove godine na Vilsonovom šetalištu. U raznovrsnim i zanimljivim sadržajima uživali su brojni građani svih generacija, a posebnu pažnju izazvala su takmičenja u zaboravljenim dječijim igrama, poput trke u vrećama, te je pobjednicima nagrade uručio općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Tokom trajanja manifestacije Vilsonovim šetalištem vozio je veseli voz kojeg je Općini Novo Sarajevo za današnju priliku sa Bijambara ustupila JU „Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo“. Duž šetališta svoje aktivnosti predstavilo je više od 30 udruženja koja djeluju na području općine i održane su brojne likovne, literarne, muzičke, te ekološke radionice. U radionici pod nazivom „Mali vatrogasci“ već tradicionalno najmlađi sugrađani družili su se sa predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, koji su, kao i svake godine do sada uz predstavnike Policijske uprave Novo Sarajevo, pružili značajan doprinos organizaciji i realizaciji porodičnog dana. Početak Porodičnog dana uveličao je Sarajevo Drum Orchestra, a učesnici Beton Festa su tokom cijelog dana crtali trodimenzionalne crteže na pločnicima.Na Otvorenoj sceni izvedena je lutkarska predstava „Titiz i Džomet“, a nastupili su i članovi ansambala Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, „Zlatna jesen“ i „Sevdalije“. Partneri Općini Novo Sarajevo u organizaciji današnje manifestacije bili su Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kao i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo, čije članice su ovom prilikom izložile “džambo bh. stolnjak” koji se takmiči za obaranje rekorda za najveći stolnjak na svijetu, te upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda.

Općina Novo Sarajevo je na svom štandu promovirala svoje aktivnosti, dok su se, kao i prethodnih godina, sugrađani družili sa općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom uz kafu i osvježenje.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top