Kreativni park 2012

Na zelenoj površini ispred JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ u subotu, 11. avgusta ove godine održana je velika zabavu za djecu pod nazivom „Kreativni park 2012.“.

Kroz različite dječije radionice mališani su pokazali svoja umijeća crtanja, pjevanja,itd

Najveću pažnju djece privukle su „zaboravljene igre“, dječica su se igrala reketa, školice,gume,odbojke, “između dvije vatre”,skakutala u vrećama, crtala na asfaltu…

Zabavu za djecu „Kreativni park 2012.“ su pratili i osiguravali službenici PU Novo Sarajevo, članovi Dobrovoljne vatrogasne brigade Novo Sarajevo i Gorska služba spašavanja koji su djeci približili posao kojim se bave.

Organizator manifestacije je JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“.

Gost je bio i RR Baby bazar!

Djeca su bila oduševljena a najveća atrakcija su bili: Gorska služba spašavanja koja je demonstrirala spuštanje a zatim ohrabrila i djecu da to isto urade…Najhrabriji su se spuštali sa sprata Centra na zelenu površinu..Vatrogasci sa svojim velikim crvenim vatrogasnim vozilom i vodenim šmrkom…Policajci sa motorima i složbenim psom,Sarajevo Drum Orchestra je dobio i svoje male svirače,Body paiting, Ringerajin Baby bazar i još mnogo toga.

Također se zahvaljujemo “Sarajevskoj pivari” na sokićima koji su jako obradovali mališane!

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top