Komedija „Skidajte se do kraja“ u Sarajevu

Subota, 21.mart. u 19:30

Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici

Kemala Kapetanovića 17

Komedija „Skidajte se do kraja“

REŽIJA: Mirela Trepanić

Režiju predstave potpisuje hit rediteljica Mirela Trepanić, poznata po režiji “Ja, mahaluša”, “Ja, mahalac” i “Gole žene…I u babi ima vitamina”. Predstava je nastala u maloj kreativnoj radionici u Gračanici, kao dio projekta Teatar u zaleđu, i kao pravi fenomen prevazilazi granice očekivanog. U martu i aprilu ovu predstavu će moći pogledati publika u Žepču, Tešnju, Travniku, Srebreniku i Sarajevu. “Skidajte se do kraja” je premijerno izvedena u decembru prošle godine u Gračanici, a ukupan broj gledalaca za četiri izvedbe je fantastičnih 1600, i još uvijek ima interesa za novu izvedbu.

IGRAJU: Miralem Džaferović, Smajo Hasić, Esad Grbešić, Mirza Krtičić, Adnan Ahmetbegović, Albina Junuzović i Maja Avdagić.

O predstavi: “SKIDAJTE SE DO KRAJA” je komedija o nezaposlenim muškarcima u malom provincijskom gradu, koji dangube i piju, zatim dođu na ideju da se skidaju za novac. Iako je u pitanju komedija koja ima zabavni karakter ona provlači i podteme: nezaposlenost, depresija, impotencija, gojaznost i kulturu radničke klase. Ovo je komedija koja na duhovit način ispituje koliko muškarci poznaju žensku psihologiju, šta žene žele, kakvi su muško-ženski odnosi, šta muškarci misle o ženama…Kroz novi, nesvakidašnji posao, probe striptiza, te striptiz nastup, naši junaci uče o sebi, jedni o drugima i postaju drugačiji, na početku komada luzeri, a na kraju samouvjereni striperi. To je iskustvo kroz koje postaju kvalitetniji ljudi, spremni za nove, veće i strašnije životne izazove. Publika se gotovo srodi sa ovim gubitnicima, koji su dovoljno ludi i hrabri da probaju nešto neobično, drugačije, skoro nemoguće, i publika navija za njih da oni uspiju, da zarade i promijene svoj život. A oni se postepeno oslobađaju, pripremajući se za nastup, nespretno otkrivajući svoja tijela, oni otkrivaju sebe, otkrivaju stvari u sebi za koje nisu znali da imaju. Muzika, pjesma i ples su obilježje ove predstave.

Uvjerite se zašto se Bahrija, Miki, Frki, Vesko i Đovani skidaju do kraja!

Rezervacije ulaznica na 066 110 883.

Ulaznice se prodaju dva sata pred početak predstave u Međunarodnom Centru za djecu i mlade na Grbavici, Kemala Kapetanovića 17.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top