Humanitarni koncert “Letu štuke” i “Dvadesetorica” za pomoć Muzičkoj školi u Maglaju.

U JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“u subotu, 24. januara ove godine održan je humanitarni koncert za pomoć Muzičkoj školi u Maglaju.

Na otvaranju koncerta brojnim posjetiteljima obratili su se direktor Osnovne muzičke škole u Maglaju Osman Muidža, zatim načelnik Općine Maglaj Muhamed Mustabašić, te načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, zahvalivši se organizatoru i učesnicima koncerta na podršci i pomoći koju će pružiti kada je u pitanju adaptacija prostorija Osnovne muzičke škole u Maglaju, koja je pretrpjela velike štete izazvane obilnim majskim poplavama koje su zadesile našu zemlju.

Na koncertu su nastupili sarajevski bendovi ”Letu štuke” i ”Dvadesetorica”, a gosti humanitarnog koncerta su bili i djeca iz Muzičke sobe dječijeg doma ”Bjelave” u Sarajevu, gudački ansambl đaka Srednje muzičke škole u Sarajevu, duvački orkestar Osnovne muzičke i baletske škole ”Novo Sarajevo”, te hor za male i mlade „Suncokreti“ i „Chorus Cadenza“ KUD Bulbul.

Organizator koncerta je Muzički informativni centar, čiji je cilj zalaganje za unapređenje kvaliteta i rasprostranjenosti muzičke umjetnosti, muzičkog obrazovanja i afirmacija muzičke profesije, a generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Novo Sarajevo.

Obzirom da je od proglašenja stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH, 16. maja 2014. godine, Općina Novo Sarajevo poduzela niz aktivnosti kada je u pitanju pomoć ugroženim općinama koje su zadesile velike poplave i klizišta, pružajući podršku u organizaciji jednog ovakvog koncerta, Općina Novo Sarajevo samo nastavila svoje dosadašnje aktivnosti kada je u pitanju humanitarni rad i pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top