Besplatne ulaznice za srednjoškolce i starije osobe u Općini Novo Sarajevo i u 2024. godini

Narodno pozorište Sarajevo i Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo najavljuju nastavak besplatnih ulaznica za srednjoškolce i starije osobe u 2024. godini

Dana 30. maja 2024., direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Emina Selmanović, i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić, potpisali su ugovor kojim će se omogućiti besplatno praćenje predstava sa repertoara Narodnog pozorišta Sarajevo svim učenicima srednjih škola i korisnicima Centra za zdravo starenje sa područja Općine Novo Sarajevo i u 2024. godini.

Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo bilježi dugogodišnju uspješnu saradnju sa Narodnim pozorištem Sarajevo. Pored podrške kulturnim programima za mlade i starije osobe, zajedno realizuju i dva značajna programa: „Pozorište na kućnoj adresi“ i „Kultura na ulice“. Svi sadržaji u okviru oba programa su potpuno besplatni za građane i građanke.

U okviru programa „Pozorište na kućnoj adresi 2024.“, baletna predstava „Ko nekad u osam“ biće izvedena 14. juna 2024. godine sa početkom u 19:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top