Završna manifestacija projekta Udruženja organizatora otpora, ratnih veterana „Trg Heroja“

U okviru projekta „Njegovanje kulture sjećanja“, u dvorani Centra, 12. decembra, održana je završna manifestacija projekta u organizaciji Udruženja organizatora otpora, ratnih veterana „Trg Heroja“.

Na manifestaciji je izveden prigodan muzičko-literarni program, upriličeno prikazivanje filma, te izvršena dodjela nagrada i pehara učenicima osnovnih škola „Hrasno“, „Grbavica I“, „Grbavica II“ i Centra „Vladimir Nazor“, a koje su prisustvovale historijskim časovima u okviru navedenog projekta.

Pobjednicima osnovnih škola za najbolje literarne i likovne radove na temu pod nazivom „Sloboda“, kao i prvoplasiranima u međuškolskim sportskim takmičenjima, uručene su novčane nagrade, diplome i pehari, te slike čiji su autori borci iz Odreda „Trg Heroja“.

Za najbolji likovni rad Centra „Vladimir Nazor“, odabran je rad učenica Berišaj Miradije i Kobiljak Dženite, drugo mjesto osvojila je Berišaj Miradija, dok su treće mjesto osvojile Vasić Mirjana i Osmam Senada. U sportskim aktivnostima Centra prvo mjesto je osvojila ekipa „Rana intervencija“, drugo mjesto je pripalo je ekipi „Strategija“, dok je treće mjesto osvojila ekipa „Mobilni tim“.

Najboljim literarnim radom osnovne škole „Grbavica I“ proglašen je rad Nikolajev Farisa, drugo mjesto je osvojila Pašalić Sara, dok je treće mjesto pripalo Žiga Eni.

Rad Boračić Adne proglašen je najboljim likovnim radom OŠ „Grbavica I“, dok je drugo mjesto osvojio Fejzagić Alen, a treće mjesto Vučković Danja.

Prvo mjesto za najbolje napisani literarni rad OŠ „Grbavica II“, osvojila je Božić Danka, drugo mjesto je osvojila Đapo Ajna, dok je treće mjesto pripalo Bejtić Sarah.

Najbolji likovni rad OŠ „Grbavica II“ je rad Ljuca Medine, drugo mjesto je osvojila Snagić Amila, dok je treće mjesto pripalo Škaljić Hena.

U kategoriji literarnih radova OŠ „Hrasno“, prvo mjesto je zauzeo rad Bostandžija Sadine, drugo mjesto je osvojila Murtić Amra, dok je treće osvojila Karišik Hana.

Rad Bostanđije Sadine proglašen je najboljim likovnim radom OŠ „Hrasno“, drugo mjesto je osvojila Murtić Amra, dok je treće osvojila Karišik Hana.

Likovni rad Sadžak Adne proglašen je najboljim radom OŠ „Hrasno“, drugo mjesto je osvojila Redžić Farra, dok je treće mjesto osvojila Ljušaj Eljesa.

Na održanim međuškolskim takmičenjima u sportskoj disciplini odbojka za djevojke, prvo mjesto je osvojila ekipa OŠ „Grbavica I“, drugo mjesto je osvojila ekipa OŠ „Grbavica II“, dok je treće mjesto osvojila ekipa OŠ „Hrasno“.

U sportskoj disciplini košarka za dječake, prvo mjesto je osvojila ekipa OŠ „Grbavica II“, drugo mjesto je osvojila ekipa OŠ „Hrasno“, dok je treće mjesto pripalo ekipi OŠ „Grbavica I“.

Zahvalnice za podršku u realizaciji projekta dodijeljene su Općinskom načelniku Nedžadu Koldži, te direktorima novosarajevskih osnovnih škola.

Općina Novo Sarajevo finansijski je podržala projekat putem Javnog poziva za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti boračko –invalidske zaštite.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top