XXII Općinsko takmičenje iz programa ‘Upozoravanje na mine’

XXII Općinsko takmičenje iz programa ‘Upozoravanje na mine’ je održano dana 08.11.2018.g u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo sa početkom u 12:00 sati.

Minska prijetnja će još dugo biti prisutna na prostorima Bosne i Hercegovine, pa je kontinuirano provođenje aktivnosti upozoravanja na mine neophodno, kako bi se izbjegle nove žrtve mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Takmičenje je manifestacija koja ima za cilj provjeru osposobljenosti učenika osnovnih škola iz oblasti znanja iz programa ‘Upozoravanja na mine’ i zaštiti od mina i NUS-a.

Na takmičenju su učestvovale ekipe osam osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo, i to: OŠ ‘Čengić Vila I’, OŠ ‘Grbavica I’, OŠ ‘Grbavica II’, OŠ ‘Hrasno’, OŠ ‘Kovačići’, OŠ ‘Malta’, OŠ ‘Pofalići’ i OŠ ‘Velešićki heroji’ .

Prije otvaranja takmičenja, izvršena je verifikacija takmičarskih ekipa i ekipama su dodijeljeni startni brojevi.

Nakon postrojavanja ekipa, izvršeno je otvaranje takmičenja – takmičarima se obratila gđa. Lejla Musić, ispred Službe za društvene djelatnosti Općine Novo Sarajevo i čestitala im kao predstavnicima svojih škola na općinskom takmičenju, sa željom da pobijedi najbolja ekipa i da Općinu Novo Sarajevo predstavlja na najbolji mogući način na kantonalnom takmičenju.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top