Uručene nagrade, diplome i zahvalnice učesnicima općinskih takmičenja u školskoj 2017./2018. godini

U Centru, 22. juna ove godine, održana je svečana podjela novčanih nagrada, diploma i zahvalnica pobjednicima općinskih takmičenja iz matematike, fizike, geografije i informatike za osvojena I, II i III mjesta, te dodjela diploma školama za osvojena I, II i III mjesta na takmičenjima iz upozoravanja na mine, smotre naučno-tehničkog stvaralaštva, demokratije i ljudskih prava, te pružanje prve pomoći.

Na općinskim takmičenjima u školskoj 2017./2018. godini učestvovalo je oko 400 najboljih takmičara iz devet novosarajevskih osnovnih škola.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo čestitao je prvoplasiranim učenicima na ostvarenim zapaženim rezultatima na općinskim takmičenjima, te istakao kako Općina Novo Sarajevo pored brojnih projekata i aktivnosti koje realizira u cilju poboljšanja obrazovanja, posebnu pažnju posvećuje i stimulaciji kvaliteta.

Na današnjoj manifestaciji dodijeljene su zahvalnice i direktorima javnih ustanova novosarajevskih osnovnih škola, kao i nastavnicima koji su učestvovali u radu komisija, za doprinos organizaciji općinskih takmičenja, te nastavnicima koji su pripremali djecu za općinska školska takmičenja.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top