Učenici OŠ ” Pofalići” sa nastvnicima obilježili “Međunarodni dan engleskog jezika”

23.4. 2018. god. u dvorani Centra, učenici OŠ ” Pofalići” zajedno sa nastvnicima engleskog jezika ove škole su obilježili Međunarodni dan engleskog jezika, nakon provedenog školskog projekta.

Projekt pod nazivom “Let's Learn and Play Together” je planiran je i realizovan od strane Aktiva nastavnika engleskog jezika OŠ “Pofalići”.

Projekt je nadahnut idejama iz knjige ” Perspectivea on Play-Learning for Life” u kojoj grupa metodičara dokazuje da gluma i učenje kroz igru ima vrlo važnu ulogu u emocionalnom razvoju, jer kroz igru, glumu i ples djeca zaboravljaju traumatična iskustva, razvijaju samopouzdanje i komunikacijske sposobnosti., a to su glavne premise u stvaranju zdrave ličnosti.

Ovaj projekt je nastavnicama engleskog jezika, bio alat pomoću kojeg su, osim razvijanja govornih kompetencija kod učenika, također pomagale učenicima u prevazilaženju raznih poteskoća, od onih u učenju do nekih ozbiljnijih, u ponašanju i socijalnoj interakciji sa vršnjacima.

Projekta je počeo sa samo par radionica, međutim učenici su pokazali veliko interesovanje i tražili svoje mjesto u nekoj od radionica tako da je, na kraju, iznjedrila velika manifestacija kojom su pofalićani obilježili Međunarodni dan engleskog jezika.

Oko 150 učenika je bilo uključno u realizaciju ove manifestacije.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top