U Dječijoj kući zvanično pušten u rad multimedijalni sistem

15. jula ove godine, u Dječijoj kući, zvanično je pušten u rad multimedijalni sistem. Radi se o kompletnom sistemu za ozvučenje male sale i polarizatoru 3D slike za postojeći kino projektor.

Sva ugovorena oprema je ugrađena, izvršena je primopredaja, testiranje, kao i obuka korisnika (predstavnika Dječije kuće).

„Objekat Dječije kuće je napravljen s ciljem da bude to što danas i jeste, odnosno da podignemo tu ljestvicu brige za mlade na najviši mogući nivo, da bude putokaz svim drugim jedinicama lokalne samouprave i organima vlasti kako i na  koji način se treba raditi da bi se unaprijedila politika prema mladima i najmlađima. Ukupna vrijednost opreme je oko 30.000  KM“, naglasio je, ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo. Dodao je da je  u završenoj fazi je i realizacija ugovora „ Nabavka opreme za radionicu Inovatora“.

U povodu dobijanja prestižnog certifikata kojom se potvrđuje da je Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“ čiji je osnivač Općina Novo Sarajevo poslovni subjekt s najboljom bonitetnom ocjenom u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, općinski načelnik Nedžad Koldžo uputio je čestitke ovom kolektivu.

V. d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Zorica Miličević zahvalila se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na  konstantnom ulaganju, te naglasila da su i u vremenu pandemije korona virusa otvorena vrata za sve korisnike tog centra i Dječije kuće uz poštivanje higijensko-epidemiološih mjera. Podsjetila je da je, samo prošle godine, oko 10.000 mališana učestvovalo u brojnim besplatnim radionicama.

Ovom prilikom, profesori tehničke kulture Ibrahim Dedić i Hamza Patković uručili su općinskom načelniku reljefni grb Općine, poklon rad djece i mentora učesnika radionice „Mali inovatori“, te se zahvalili općinskom načelniku na podršci i ulaganju u tehnički odgoj i obrazovanje najmlađih.

Izvor: https://novosarajevo.ba/u-djecijoj-kuci-zvanicno-pusten-u-rad-multimedijalni-sistem/

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top