Svečanost povodom dodjele vozila Udruženju osoba oboljelih od cerebralne paraliza

Danas je u punoj dvorani JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“, održana kulturno-umjetnička manifestacija posvećena djeci oboljeloj od cerebralne paralize. Povod manifestaciji je prije svega bila donacija Norveška ambasade u Sarajevu i Ureda visokog predstavnika, koji su Udruženju osoba oboljelih od cerebralne paralize uručili specijalno vozilo koje će biti korišteno za potrebe prijevoza članova pomenutog udruženja.

U veoma sadržajnom programu, čiji su organizatori bili RPZ policajci Druge policijske uprave, uposlenici Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, uposlenici Službe za društvene djelatnosti općine Novo Sarajevo, te Udruženje djece oboljele od cerebralne paralize, učestvovali su: Aka Hukelić sa školom gitare „Pink panter“, Mirsad Abdagić Kike, horovi osnovnih škola „Grbavica I“ i „Kovačići“, folklorni sastav O.Š. „Grbavica II“, te hor “Centra za humano starenje” Novo Sarajevo.

Uz mnoge ugledne goste, manifestaciji je prisustvovao i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, koji se u prigodnom obraćanju zahvalio svima na podršci u realizaciji ovog projekta, te članovima Udruženja zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top