Realizovan 13. tradicionalni Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo, 14. septembra ove godine, na Vilsonovom šetalištu organizirala je 13. tradicionalni Porodični dan kojem su prisustvovali brojni građani Sarajeva.

Ova tradicionalna manifestacija imala je za cilj pružiti građanima, a posebno djeci, zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima sa područja Općine.

Manifestaciju je otvorio općinski načelnik Nedžad Koldžo. U obraćanju je istakao da je cilj ove manifestacije promocija tradicionalnih vrijednosti porodice i društva.

Kao i prethodnih godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije.

Na Vilsonovom šetalištu, između ostalog, predstavljene su aktivnosti Centara za zdravo starenje Općine Novo Sarajevo, radionice projekta Vanškolske aktivnosti kojeg finansira Općina, a realizira Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kao i mnoge druge zanimljive aktivnosti udruženja građana i sportskih društava sa područja općine.

Na Otvorenoj sceni nastupili su, između ostalih, Drum orchestra, učenici novosarajevskih osnovnih škola, plesni studio „Lucca Dance“, kao i grupa „Electric five“.

Na prostoru oko Otvorene scene bio je postavljen baby kutak, balon foto kutak, kutak za kostimiranje i vodoperive tetovaže, organizirale su se društvene igre i megaplesna zabava sa maskotama. Najmlađi su imali priliku učestvovati u igri pod nazivom „Velika potraga za obilježjima Novog Sarajeva“, a duž Vilsonovog šetališta vozio je veseli vozić.

Partneri Općini Novo Sarajevo u organizaciji manifestacije bili su Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kao i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo, te JP „ONSA“.

Značajan doprinos u organizaciji i realizaciji dali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, III Policijska uprava Novo Sarajevo i Gorska služba spašavanja.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top