Predstavom “Misliš da ne vidim?” obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

Crveni križ Novo Sarajevo u saradnji sa dvanaest partnerskih organizacija iz deset evropskih zemalja provodi međunarodni projekat ‘Playing for Equality’ koji ima za cilj promociju ljudskih prava i prava manjina.

Nosioc cjelokupnog projekta je Organizacija kreativnog okupljanja ‘OKO’ iz Beograda.

Projektom je predviđeno da svaka partnerska organizacija održi teatarski zadatak (predstavu, igrokaz, performans) na ovu temu.

Crveni križ Novo Sarajevo u saradnji sa Međunarodnim centrom za djecu i omladinu je povodom 10.decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava organizovao predstavu pod nazivom ‘Misliš da ne vidim?’ u kojoj su učestvovali mladi volonteri. Predstava obuhvata teme poput ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, prava manjina, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja…

Predstava je odigrana u nedjelju, 10.12.2017.g sa početkom u 18:00 sati u velikoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu. Ulaz je bio besplatan i odštampano je 200 (dvije stotine) ulaznica koje su podijeljene učenicima srednjih škola, studentima, volonterima Crvenog križa i zainteresovanim građanima.

Predstava je odigrana pred prepunom salom centra. Prema riječima gledalaca, mladi glumci su oduševili prisutne svojom izvedbom a naročito je istaknut njihov cjelokupni angažman u samom kreiranju predstave, od scenarija preko izbora muzike i kostima do same izvedbe.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top