Predstava – Komedija “Cosa Nostra”

U petak 22. marta u 20:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo odigrat će se komedija ”Cosa Nostra”.

”Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata („Viza za budućnost“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Nebo iznad krajolika“, „Belvedere“) i Elma Ahmetović mlada glumica Pozorišta Mladih široj javnosti poznata iz TV serije „Dva smo svijeta različita“. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Saradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljka Mirela Trepanić poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH „Ja, mahaluša“.

Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top