Povodom Međunarodnog dana mira upriličeno online druženje u Dječijoj kući

Danas je povodom Međunarodnog dana mira, Muzej ratnog djetinjstva u saradnji sa Dječijim horom “Superar” i projektom “Hands Up” u “Dječijoj kući” upriličio online druženje sarajevske djece i djece iz Gaze.

Djeca iz Gaze predstavila su se svojim vršnjacima iz Sarajeva izvođenjem dvije kratke predstave, a članice i članovi hora Superar su im zauzvrat poklonili dvije pjesme, “Nek svud ljubav sja” i “Yarrabbi Selami”.

Kroz različite umjetničke forme ove dvije grupe djece su pokrenule razgovor o važnosti mira iz dječije perspektive, a samo druženje zaključeno je zajedničkim crtanjem zastava mira, te snažnom porukom podrške za djecu iz Gaze.

“Druženje je zaključeno zajedničkim crtanjem zastava mira pod vodstvom edukatorice Muzeja ratnog djetinjstva, te snažnom porukom podrške za djecu iz Gaze u kojoj smo istakli njihovu snagu i otpornost, i iskazali divljenje za način na koji su upotrijebili svoju kreativnost da svoja iskustva predstave sa tako mnogo talenta i emocija”, poručili su iz “Superara”.

Ponosni smo što smo im pomogli da se povežu i upoznaju, te da sami stvore prostor u kojem se dječiji glasovi i iskustva mogu čuti.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top