Potpisan ugovor o vanškolskim aktivnostima

JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo u osnaživanju Općine Novo Sarajevo kao općine mladih.
Direktorica JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo potpisala je ugovor o podršci u realizaciji vanškolskih aktivnosti za sve učenike/ce Općine Novo Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, opredijeljenost Općine Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom dr. Hasanom Tanovićem, Centar će realizovati niz vanškolskih aktivnosti koji će pomoći učenicima/ama osnovnih i srednjih škola da se uz raznolik i kvalitetan sadržaj dodatno edukuju, zabave i umreže.
Nazivi vanškolskih aktivnosti:

  1. POSJETA IX RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA POTOČARIMA
  2. Moj prvi film: Center Film Academy (CFA)
  3. Night STEAM Camp za srednjoškolce/ke
  4. Youth Center Skills Program
  5. Pripremna nastava za eksternu maturu

Ovo je izuzetna podrška koju Općina Novo Sarajevo pruža, a dokaz da je JU Međunarodni centar za djecu i omladinu istinska kuća mladih, koja pruža ono najbolje za naše mlade. U sklopu ovogodišnjih vanškolskih aktivnosti imat ćemo priliku da se dodatno usavršavamo kroz umjetnost i kreiranje prvih filmova kroz objektiv djece, razne STEM radionice, ali i pripremu za eksternu maturu. Pomno smo smišljali aktivnosti kako uključili. Pripremanje za eksternu maturu će biti od velikog značaja za naše učenike/ce osnovnih škola, jer nam je želja da se što bolje pripreme kako bi upisali željene škole.

“Napominjemo da su sve aktivnosti u potpunosti besplatne i osnažujemo roditelje, škole i sve druge da šire informacije i aktivno učestvuju u našim aktivnostima“, izjavila je Emina Selmanović, direktorica JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.
Početak prijava pratite putem naše web stranice: www.mladi.ba kao i na društvenim mrežama.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top