Posjeta zamjenika gradonačelnika Miroslava Živanovića

amjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović posjetio je danas „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“, a tom prilikom ga je v.d. direktora Zorica Miličević upoznala sa trenutnim aktivnostima i dešavanjima u ovom centru. Zamjenik Živanović je direktoricu upoznao s projektom studije o neformalnom obrazovanju koju bi Centar mogao da iskoristi kao alat u svom radu. „Grad Sarajevo je u procesu izrade Razvojne strategije u kojoj će neformalno obrazovanje imati značajnu ulogu. Trudimo se unijeti ozbiljnost i red u neformalno obrazovanje, a ovaj centar je prepoznat kao institucija gdje se projekti iz te oblasti mogu kvalitetno realizirati“, rekao je Živanović te naglasio kako će Grad iskoristiti priliku da sa Centrom kao partnerom aplicira za razvoj projekata za međunarodne fondove u budućnosti.

Zorica Miličević je kazala kako u sklopu ove ustanove djeluje Centar za razvoj karijere čija je ideja da bude multimedijalni centar u kojem bi se između ostalog organizirali sajmovi zapošljavanja te kursevi stranih jezika. “Međunarodni centar za djecu i omladinu je određen da bude servis građanima, sjedište gdje će grupe ili pojedinci realizirati svoje ideje. Ovdje imamo kapacitet za realizaciju projekata iz oblasti neformalnog obrazovanja, mjesto tim projektima je upravo u ovom centru“, izjavila je direktorica Miličević.

Tokom susreta je razgovarano o načinima za unapređenje rada Centra, a zamjenik gradonačelnika je naglasio kako će Grad uvijek biti otvoren za dogovor i saradnju na određenim projektima.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top