Održana završna manifestacija u okviru projekta „Ekološki odgovoran pojedinac – stub održivog razvoja“

Na manifestaciji uručene zahvalnice i nagrade dobitnicima za najljepše bašte i balkone Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, 19. maja ove godine održana je završna manifestacija u okviru projekta „Ekološki odgovoran pojedinac – stub održivog razvoja“, koji se realizovao u sklopu UNDP –ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Cilj projekta „Ekološki odgovoran pojedinac – stub održivog razvoja“ bio je poboljšanje trenutnog stanja okoliša Općine Novo Sarajevo kroz edukaciju i podizanje okolišne svijesti građana ove Općine.

U okviru projekta održan je veliki broj edukativnih radionica u novosarajevskim vrtićima i školama na teme upravljanje otpadom, zaštita voda, energija i energetska efikasnost, pripremljen je eko-bonton, organizirana su obilježavanja ekoloških datuma u okviru kojih je, između ostalog, realizirano pošumljavanje na brdu Hum, te posjeta učenika sarajevskoj deponiji, organizirana je manifestacija obilježavanja eko-dana i izrada eko-razglednica, te izvršen odabir najljepših bašta i balkona Općine Novo Sarajevo.

U okviru završne manifestacije djeca iz vrtića „Mašnica“ i „Aprilski cvjetovi“, te učenici osnovnih škola „Malta“ i „Velešićki heroji“ izveli su prigodan kulturni program. Svim institucijama koje su učestvovale u projektu, kao i djeci koja su osvojila nagrade, uručeni su pokloni i zahvalnice. Na manifestaciji su uručene zahvalnice i nagrade dobitnicima za najljepše bašte i balkone.

Završnoj manifestaciji prisustvovao je općinski načelnik Nedžad Koldžo, a projekat je u okviru LOD IV projekta finansijski podržala Općina Novo Sarajevo.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top