Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom 16. maja – Dana Općine Novo Sarajevo

Povodom 16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Na samom početku prikazan je kratki promotivni film o Općini Novo Sarajevo, nakon čega je svečanu sjednicu otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo dr. Igor Gavrić. U svom obraćanju, predsjedavajući se osvrnuo na sve ono šta je Općinsko vijeće realiziralo u prethodnoj godini, te prisutnima čestitao Dan Općine, najavivši kratki film o brojnim aktivnostima koje su održane u okviru programa obilježavanja Dana Općine.

Vijećnicima, brojnim gostima, među kojima su bili ambasador Vatikana u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, zatim gosti iz Turske razvojne agencije za saradnju – TIKE, predstavnici Kantona Sarajevo, gradskih općina, predstavnici vjerskih zajednica, Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, te građanima obratio se općinski načelnik Nedžad Koldžo. U svom obraćanju osvrnuo se na brojne realizirane projekte koje je Općina implementirala prethodne godine, a posebno je podsjetio na ratna dešavanja u Novom Sarajevu i Sarajevu održana 16. maja, kada se desila i slavna Pofalićka bitka, po kojoj se ovaj dan i proslavlja kao Dan Općine Novo Sarajevo. odajući počast svim šehidima i palim borcima koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo i Novo Sarajevo.

Na svečanoj sjednici uručena su priznanja Općine Novo Sarajevo za 2014. godinu. Zlatna plaketa za postignute značajne rezultate na području općine Novo Sarajevo dodijeljena je Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo, dok je Srebrna plaketa dodijeljena je Udruženju penzionera/umirovljenika Novo Sarajevo.

Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Igor Gavrić, zajedno sa načelnikom Nedžadom Koldžom dodijelio je i slijedeće zahvalnice: Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i razvoj u BiH – TIKA, Drugoj policijskoj upravi, auto školi “Selma”, JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu” Novo Sarajevo, te Azri Mahmutagić iz šahovskog kluba “Junior”.

Na kraju oficijelonog dijela svečane sjednice upriličen je i bogat kulturno- umjetnički program na kojem su nastupili Omladinski ženski hor „Chorus Cadeza“, te polaznice Muzičkog ateljea “Maya Sar”, nakon čega je upriličeno druženje uz koktel.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top