Održan „XI Festival folklora novosarajevskih osnovnih škola“

U dvorani Centra, 24. decembra ove godine, održan je „XI Festivala folklora novosarajevskih osnovnih škola”.

Na festivalu su učestvovali folklorni ansambli osnovnih škola „Pofalići”, „Velešićki heroji”, „Malta”,  „Hrasno” i „Kovačići”. Nakon izvedbe folklornih ansambala osnovnih škola, stručni žiri proglasio je pobjednike  ovogodišnjeg festivala folklora.

Prvo mjesto pripalo je OŠ „Malta”, koji su se predstavili sa izvedbom pod nazivom  „Vlašić”, drugo mjesto zauzeli su učenici OŠ „Pofalići  sa izvedbom „Igre iz Bosne” i treće mjesto osvojili su učenici OŠ „Kovačići” sa izvedbom „Igre iz Teslića“.

Organizator festivala je Općina Novo Sarajevo, a općinski načelnik Nedžad Koldžo ovogodišnjim učesnicima uručio je novčane nagrade, kao znak podrške i zahvalnosti za uspješno priređen kulturno-umjetnički program.

U revijalnom dijelu programa KUD „Lola” priredio je prigodan kulturno-zabavni program.

Festival folklora novosarajevskih osnovnih škola je tradicionalna manifestacija, takmičarskog karaktera, a za cilj ima razvijanje interesa kod učenika osnovnih škola za očuvanjem i njegovanjem tradicionalnih folklornih igara, te identiteta i tradicionalne vrijednosti naše domovine, kao i razvijanje prijateljstva, kulturnog i socijalnog duha.

Preuzeto sa: https://novosarajevo.ba/odrzan-xi-festival-folklora-novosarajevskih-osnovnih-skola/

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top