NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA SA PODJELOM PAKETIĆA

„NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA IZ BUDUĆNOSTI“

Da li se sjećate predstava „Od cucle do škole“, „Djeda Mraz i Snješko Bijelić“, „Maza Djeda Mraza“, „U potrazi za Djeda Mrazom“, „Kako su Vile začarale Vilenjaka?“ i drugih?

Već osam godina,  svakog decembra Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“ u saradnji sa JU Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“  priprema i izvodi novogodišnje predstave sa podjelom paketića.

Po dobrom, starom običaju, ove godine godine, pripremili smo novu predstavu „Novogodišnja čarolija iz budućnosti“, koju će zavoljeti djeca, ali i odrasli…

SADRŽAJ PREDSTAVE

Jednog zimskog dana, malo prije Nove godine, jedan dječak  obećao je svojoj mami da će na vrijeme uraditi zadaću. Međutim, popeo se na tavan svoje kuće i otkrio njemu misteriozne kutije. Sakrio se iza njih i umjesto da uradi zadaću počeo je igrati jednu igricu.  Odjednom je začuo čudne zvukove i shvatio da je u njegov tavan uletjela ogromna vremenska mašina, a iz laptopa su se pojavile dvije čudne Vile…One su došle čak iz 3039. godine i traže Djeda Mraza koji je ostao u nekom drugom vremenu… Vile imaju neobične sprave koje dječak još nikada nije vidio. Čak i njihova vremenska masina ima glas sa kojim mogu komunicirati. Da li će dječak uspjeti odgonetnuti kakve su to sprave i sa koje planete one dolaze? Da li će Djeda Mraz podijeliti djeci paketiće i ove zime? Predstava je do samog kraja misteriozna te nas vodi u potpuno novi svijet iz druge dimenzije…

DATUMI I MJESTO IZVOĐENJA

22. 12. u 12 sati, 27. 12. u 18 sati, 29. 12. u 12 sati

Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“, Kemala Kapetanovića 17

CIJENA ULAZNICE

EARTY BIRD 8 KM (do 30. 11. 2019.)

REGULAR 10 KM

NAPOMENA: Paketiće sa čitko naznačenim imenom i prezimenom djeteta potrebno je donijeti u Centar najkasnije sat vremena prije početka predstave.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top