Novogodišnja predstava sa podjelom paketića

Kao i prethodnih godina J.U“Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ i ove godine organizuje nezaboravnu predstavu sa dodjelom paketića za Vaše mališane. Ove godine ponosno Vam predstavljamo orginalnu predstavu pod nazivom „Od cucle do škole“ u izvedbi teatarske grupe koju čine troje mladih glumaca.

O predstavi „ Od cucle do škole “:

Da bi neka priča uistinu zadržala pažnju djeteta, ona ga mora zabaviti i pobuditi njegovu radoznalost. A da bi ogobatila njegov život, priča mora poticati njegovu maštu upravo kako to čine Dobra Vila, Djed Mraz i dječak u našoj predstavi ”Od cucle do škole”. Stoga je ova predstava neizbježan i fascinantan spoj realnosti i mašte.

Djed Mraz govori o tom odakle je i kako stigao, kako je i gdje spremao darove, obraća se i djeci i roditeljima, govori o drugarstvu, o ljubavi i veoma nježno i prisno sjeća se vremena kada je i sam bio djete. I sve to uz pomoć nezaobilazne Dobre Vile. Dječak u predstavi, kao i mnoga druga djeca, piše pismo Djedu Mrazu koji će mu, obzirom da je, kako on kaže, bio dobar, donijeti novogodišni dar. On je već školarac i polako ga sustižu i brige – nogomet, pas, bicikl, škola, ali i djevojčica Dora koja mu nikako ne da mira. Koliko će mu u svemu pomoći Dobra Vila i Djed Mraz, vidjet ćete u predstavi u kojoj nikako neće nedostajati radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja.

Predstavu igraju, Alisa Čajić, Adis Omerović I Edin Avdagić dok režiju potpisuje Žana Trišić Bajramović.

Predstava prožeta poukama, u izvođenju mladih umjetnika, glumaca, oduševit će ne samo djecu, nego i odrasle.

Ciljna grupa: predškolski i školski uzrast.

Ukupno trajanje predstave je 30 min.

Predstava sa dodjelom paketića se igra u dvorani Centra od 20.do 30.decembra, u terminima po dogovoru.

Paketiće za svoje mališane organizuje firma, naručilac programa.

Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail: mladi.sarajevo@bih.net.ba i br. telefona 033/641 895.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top