Međunarodni dan volontera i Svjetski dan tla

Učesnici manifestacije u organizaciji Centra za okolišno održivi razvoj poslali poruku –

„Volontiraj u brizi za okoliš“.

U okviru realizacije projekta „Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo“ kojeg provodi Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) u Centru, 5. decembra ove godine, svečano je obilježen Međunarodni dana volontera i Svjetski dan tla.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je tom prilikom istakao značaj podizanja ekološke svijesti i svijesti o važnosti volontiranja kod mladih, čemu je svakako pružen doprinos i ovim projektom.

Glavni cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i podizanju ekološke svijesti građana o selektivnom prikupljanja elektronskog otpada. U sklopu manifestacije održana je i panel diskusija pod nazivom „Vizija, aktivnosti i održivost eko-mreža obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva u Općini Novo Sarajevo“.

U holu Centra održan je sajam na kojem su učesnici predstavili svoje aktivnosti i projekte koje su realizovali iz oblasti zaštite okoliša sa zajedničkom porukom „Volontiraj u brizi za okoliš“.

Svi prisutni su imali priliku i posjetiti edukativno multimedijalno vozilo E-transformer, kod osnovne škole „Grbavica II“.

Općina Novo Sarajevo finansijski je podržala projekat „Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo“ udruženja COOR.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top