Izložba fotografija Lejle Tabak u Centru na Grbavici

U ponedjeljak, 18. marta, sa početkom u 19 sati, u JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“, bit će otvorena izložba mlade sarajevske fotografkinje Lejle Tabak. Rođena je 1979. godine u Sarajevu, a ljubav prema fotografiji otkrila je savim slučajno, kako sam priznaje, prilikom jednogodišnjeg profesionalnog usavršavanja na Akademiji za informacione tehnologije kroz predmet Digitalna fotografija.

Naime, Lejla je po zanimanju diplomirani menadžer informacionih tehnologija, a član je portala fotografija.ba, hrvatskog portala fotosofia.info, kao i portala PhotoVogue i 500px. Fotografijom se aktivno bavi godinu dana.

Njeni radovi su na spomenutim portalima u nekoliko navrata proglašavani “Fotografijom dana” i “Fotografijom sedmice”, dok je najveći uspjeh postigla na zvaničnom portalu italijanskog modnog magazina “Vogue”. Ovaj renomirani magazin objavio je ukupno njene 84 fotografije, od kojih su “All we must across the river” i “Bridge” objavljene na naslovnoj strani web portala Photo Vogue u kategoriji “Latest pictures selected“.

Zanimljivo je i da ova mlada sarajevska fotografkinja za stvaranje svojih djela koristi obični digitalni fotoaparat Sony, DSCW220, a preferira crno-bijelu fotografiju.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top