Dramske radionice u Centru

Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo od subote 2. marta kreću sa radom Dramske radionice za starije osnovce (VI – IX razred) i srednjoškolce koje će voditi mladi glumac Adis Omerović.

Radionice će na zabavan način proučavati osnovne glumačke vještine, istraživati načine uspješnijeg komuniciranja, poticati maštu polaznika i poboljšati sampouzdanje. Cilj im je usaditi praktične vještine koje će učesnicima biti korisne cijelog života, dugo nakon završetka radionica. Kao složen i integrirajući oblik učenja Dramske radionice pomoći će polaznicima da izraze i razviju svoje osjećaje, sklonosti, sposobnosti i stavove, razviju govorne i izražajne sposobnosti i vještine, maštu i stvaralaštvo, steknu i razviju društvenu svijest, da razviju humana i moralna uvjerenja, steknu sigurnost i samopouzdanje te se pripreme i oslobode za javni nastup pred publikom. Svi polaznici će steći i teoretsko znanje o dramskoj umjetnosti uopće.

Sve radionice održavat će se jednom sedmično u trajanju od dva sata, a dva puta mjesečno radionice će voditi gosti predavači iz oblasti glume, režije, govora…

Prijave, informacije, programe rada moguće je dobiti upitom na mail adis.o@hotmail.com ili mobitel: 061 379 930.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top