Predstava - Komedija "Cosa Nostra"

  • cosanostra_b2_plakat.jpg

U petak 22. marta u 20:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo odigrat će se komedija ''Cosa Nostra''.

 

''Cosa Nostra'' je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice.

 

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata („Viza za budućnost“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Nebo iznad krajolika“, „Belvedere“) i Elma Ahmetović mlada glumica Pozorišta Mladih široj javnosti poznata iz TV serije „Dva smo svijeta različita“. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Saradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljka Mirela Trepanić poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH „Ja, mahaluša“.

 

Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave.

Petak, 22. Mart 2013

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2018 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010