Čarobni svijet patuljaka

  • charobni_svijet_patuljaka.jpg
  • dscn0261.jpg
  • dscn0263.jpg
  • dscn0269.jpg
  • dscn0271.jpg
  • dscn0273.jpg

Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo čeka djecu 2. decembra 2012, od 17:00 do 20:00. Ulaz je slobodan.

Centar André Malraux i agencija za pružanje jezičkih usluga Diwan u saradnji s Teatrom SARTR, brojnim partnerima i sponzorima, organiziraju 2. decembra 2012. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo jednodnevni zabavni i obrazovni događaj pod nazivom Dobrodošli u čarobni svijet patuljaka.

Inspirirani slavnom holandskom knjigom Patuljci, autora Wila Huygena i Riena Poortvlieta, koju objavljuje izdavačka kuća Buybook, i francuskom knjigom Rijeka koja je tekla naopačke autora Jean-Claudea Mourleveata u izdanju zagrebačkog Sysprinta, a zadovoljni ranijim druženjem s Vješticama, organizatori su željeli i ove godine pričati Bajke za djecu i odrasle.

Osnovni cilj događaja je promoviranje književnosti za djecu i povratak čitanja na listu zabavnih dječijih aktivnosti. Zahvaljujući Fondu otvoreno društvo BiH i UniCredit Banci, predviđen je bogat program: obrazovne radionice za djecu, crtanje, pravljenje kućica za ptice i pogačica za hranjenje ptica tokom zime, kućica za mrave, parfema i sapuna, sađenje sjemenki, stolarska radionica, čitaonica, radionica plesa i pjevanja… Bajkovita scenografija pretvorit će Međunarodni centar za djecu i omladinu u selo patuljaka.

U programu će učestvovati nekoliko sarajevskih škola (javnih i privatnih, domaćih i stranih), čiji su učenici na različite načine predstavili život i navike patuljaka, a svoje će radove predstaviti na dan događaja.

Nedelja, 02. Decembar 2012

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2018 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010