Red Bull MC BATTLE 2012

  • red_bull_mc_battle_2012.jpg

Red Bull MC Battle, hip-hop takmičenje u freestyle repanju, ponovo je tu. Event, koji je u prethodne dvije godine izazvao ogromno interesovanje u hip-hop zajednici i polučio veliki uspjeh, ide dalje i ove godine dolazi u novom Crew Chapter formatu. To i dalje podrazumijeva turnir po nokaut sistemu i borbe jedan-na-jedan u prva dva kruga. Eh, ali nova, poboljšana verzija Red Bull MC Battlea (RBMCB v.3.0 CC) ima jedan bitan upgrade: u polufinalu i finalu svaki MC na scenu poziva još jednog člana svog crewa, tako da će završni battleovi biti borbe dva-na-dva. Pravo učešća imaju MC-jevi iz BiH i Hrvatske.

Način apliciranja je manje-više isti kao i do sada, i krajnje je jednostavan. Na e-mail mcbattle@redbull.com.ba pošalji prijavu koja treba da sadrži: ime, prezime, nickname, naziv tvog crewa, kontakt telefon, grad iz kojeg dolaziš i link svog demo snimka na YouTubeu ili nekom drugom video servisu. Bilo bi poželjno da to bude video, no – ukoliko vam se kamera pokvarila ili vam je producent slomio nogu – biće dovoljan i audio snimak. Rok za slanje prijava je nedjelja, 4. novembar 2012. godine, do 23:59h.

Potom će petočlani žiri (pazi sastav): Phat Phillie (Blackout), Koolade, Frenkie, DJ Soul (Fm Jam) i prošlogodišnji regionalni šampion Sterma odabrati 16 najboljih koji će učestvovati na Red Bull MC Battle Crew Chapter 2012 turniru. Za prestižnu titulu najboljeg MC-ja (i crewa) oni će se boriti 10. novembra 2012. godine u Sarajevu.

Znate već i sami: na takmičenju će se više cijeniti rime osmišljene na licu mjesta, smisao teksta, konkretni odgovori na napade protivnika, duhovitost, flow, stil repanja i ponašanje na stageu. Manje će biti bodovani unaprijed pripremljeni tekstovi, a nikako neće moći proći vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi.

Za sve takmičare koje žiri odabare za učešće na takmičenju biće obezbjeđeni prevoz i noćenje na dan eventa u Sarajevu. A pobjednik, pored slave i titule šampiona Red Bull MC Battle Crew Chaptera 2012, kao nagradu dobija snimanje video spota za jednu pjesmu.

Centar za mlade Grbavica, Sarajevo / 10. novembar/studeni 2012 / 21:00h do 5:00h

--

Prijave šaljite na: mcbattle@redbull.com.ba

--

Žiri: Koolade, Phat Phillie, Dj Soul, Frenkie i Sterma.

DJ: Dj Raid

Host: Remi (Elemental)

--

Pored takmičara nastupaju:

Kontra & Shtuka, Buba Corelli, Jala

--

After: Art kino Kriterion

Nastupaju: Dj Phat Philllie, Dj Soul

Remi, Capital City Crew, Frenkie

Subota, 10. Novembar 2012

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2018 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010