Treća lokalna djaloška platforma (LDP)

  • dsc_0132.jpg
  • dsc_0097.jpg
  • dsc_0141.jpg
  • dsc_0088.jpg
  • dsc_0173.jpg

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, 25. marta ove godine, u organizaciji Općine Novo Sarajevo i Centra za promociju civilnog društva (CPCD) održana je Treća lokalna djaloška platforma (LDP) pod nazivom:„ (Ne)aktivizam građana i građanki razlog više za nepovoljan društveni položaj u lokalnoj zajednici“.

Održavanje ovog događaja predstavlja nastavak procesa dijaloga i konsultacija koji se provodi u okviru projekta „Dijalog za budućnost“ (DFF), a koji je razvijen na inicijativu i pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i zajednički se provodi od strane UNICEF-a, UNDP-a i UNESCO-a.

Svrha dijaloške platforme bila je da učesnici razmotre i usvoje prijedlog dokumenta pod nazivom „Preporuke za donošenje mjera praktične politike“ (Preporuke) koji su zajednički oblikovali učesnici lokalnih dijaloških platformi, koordinatorice projekta u Općini Novo Sarajevo i CPCD/DFF projektni tim a na osnovu rezultata rada na prethodne dvije platforme dijaloga.

Ovaj dokument će biti krajnji rezultat procesa dijaloga i konsultacija u kojem su učesnici oblikovali odgovarajuće preporuke za načelnika i druge organe Općine Novo Sarajevo kako bi se usvojile mjere praktične politike za rješavanje problema.

Nakon razmatranja i usvajanja, preporuke su uručene načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži.

Utorak, 26. Mart 2019

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010