Izložba fotografija „Pod nebom Hercegovine“

  • sunj1.jpg
  • sunje_2.jpg
  • sunje_3.jpg

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, u okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo 5. maja otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Pod nebom Hercegovine“.

Autor izložbe je veliki zaljubljenik u prirodu Alija Šunje.

Šunje je jedan od najpoznatijih bh. planinara, član Planinarskog društva 'Prenj' iz Mostara, koji je obilazeći planine, ovjekovječio fotoaparatom sva prirodna bogatstva koja nas okružuju, a sve to kako bi svojim sugrađanima mogao prenijeti dašak planinskih ljepota Hercegovine. Nakon ovoliko godina i prijeđenih kilometara, Šunje se, kako kaže odlučio napraviti izložbu na inzistiranje kolega koji su bili ‘udarna igla’, a i kako bi mlađe generacije potaknuo na planinarenje, pokazujući im ljepote koje nisu ni tri kilometra udaljene od nas.

“Ljubav prema fotografiji se razvila davno, nije svatko sposoban otići na planinu i vidjeti sklad koji ona pruža, pa želim prenijeti taj maleni dio prirode koji se može uslikati. Ima lijepa izreka o našoj domovini ‘sto slikara kada bi sastavilo kist, ne bi mogli povraviti jedan ružin list. Ova izreka točno opisuje našu prirodu” rekao je Šunje.

Šunje posjeduje fotografije iz cijele BiH koju je prešao ‘uzduž i poprijeko’, no na ovoj izložbi je prikazan samo jedan maleni dio ljepota Hercegovine, a nada se da će ih biti još mnogo jer kako kaže ‘fotografije su lijek od zaborava'.

Svi ljubitelji fotografije izložbu mogu pogledati do 10. maja ove godine.

Ponedeljak, 07. Maj 2018

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010