Peti Festival "Djeca pjevaju sevdalinke"

  • no-photo.jpg

U prepunoj dvorani JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo svečano je otvorio peti po redu Festival „Djeca pjevaju sevdalinke – Općina Novo Sarajevo 2011“, na kojem se predstavilo šesnaest takmičara – interpretatora. Prema riječima načelnika Koldže Festival sevdalinke se već pet godina organizuje u Novom Sarajevu i plijeni pažnju velikog broja učenika, njihovih roditelja, ali i nemalog broja građana. Narod koji se ne sjeća prošlosti, ne može da razmišlja o budućnosti, odnosno nema svoju budućnost, rekao je između ostalog načelnik Koldžo, napomenuvši da su ovakvi projekti kao što je sevdalinka jedan od dokaza da nismo zaboravili i da njegujemo kulturno – historijsku tradiciju naših naroda.

Stručni žiri sačinjen od priznatih muzičkih imena ocijenio je sve mlade interpretatore. Prvo mjesto osvojila je Nirha Omerović, drugo Emina Porča, treće Haris Čato dok su četvrto mjesto podijelili Ehlimana Krupalija i Benjamin Redžić. Još su učestovali Asmira Šerifović, Merima Berberović, Melika Buza, Hana i Ajna Hasanbegović, Edo Jahić, Arijana Kovačević, Amina Delić, Hamza Bikić, Anela Bašić i Dalila Fejzović.

Pobjednicima festivala vrijedne novčane nagrade uručio je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo s tim da su njegovom odlukom nagradu dobili i četvereplasirani takmičari. Voditelj programa bio je doajen bh. novinarstva Tarik Helić.

Petak, 14. Oktobar 2011

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2018 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010