Skupština "Udruženja lingvista" 2011

  • no-photo.jpg

Udruženje „Lingvisti“ ove godine obilježava šestu godinu uspješnog rada i prvu godinu od promjene naziva. Tim razlogom, a povodom Evropskog dana jezika, organizuju, u ponedjeljak, 26. septembra 2011. godine u 18 sati, Osmu skupštinu Udruženja.

U okviru ovog dešavanja obilježava se i Međunarodni dani prevodilaca, Predavanjem magistrice Nejle Kalajdžisalihović na temu „Kompjuterski potpomognuto prevođenje i timski rad“ u petak, 30. septembra u 18 sati u JU“ Međunardni centar za djecu i omladinu“ Novo Sarajevo.

Na konkurs Udruženja za najbolji rad iz jezika pristiglo je dvadeset radova na bosanskom, hrvatskom, srpskom; engleskom i njemačkom jeziku. Komisija u sastavu: Sabina Bečić, Sandra Zlotrg, Bjanka Osmanović, Jelena Vuković, Dajana Kenjić i Dario Borčak izabrala je deset najboljih radova koje ćemo objavljivati u e-magazinu Lingvisti.ba.

Nagrade za prva tri mjesta dodjelila su se na Skupštini Udruženja na Evropski dan jezika, 26. septembra u Međunardnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

1. Mustafa Đelilbašić, III, Mješovita srednja škola Donji Vakuf, Opća gimnazija

2. Ena Kaćunović, III3, Druga gimnazija Sarajevo

3. Ajla Gobeljić, IV2, Druga gimnazija Sarajevo

Teme su : „Da li postoje veliki i mali jezici?“ i „Ne učimo samo iz knjiga nego i iz iskustva“.

Subota, 24. Septembar 2011

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2018 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010